24 јуни 1977: Австралискиот весник „Greek Times“ објавил карта на Македонија пред нејзината поделба

Насловна страна
на австралискиот весник „Greek Times“ од 24 јуни 1977 со карта на неподелена Македонија

Слободен превод:

„Ова е територијата за која славјаните велат дека е нивна и повикуваат на војна.
Македонското прашање деновиве се отвори насекаде низ светот…“
Потоа следува појаснување дека Солун нам, на Македонците, нѝ бил главен град

Информацијава што ја презентираме не е толку стара.

Имено, на 24 јуни 1977 година на насловната страна на австралискиот весник „Greek Times“, во државата Викторија, била објавена карта на Македонија, но онаа од пред поделбите. На картата се гледаат имињата на градовите пред да бидат сменети во грчки. Погледнете ги само:
Скопје, Велес, Штип, Џумаја, Прилеп, Охрид, Костур, Гевгелија, Серез, Драма, Солун


Извор: Facebook страната на Makedonija edna i Ednistvena,do ( SMRT ).


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

+ 22 = 30