1976 година и попис во соседна Бугарија: како Македонци се изјасниле 3 201 720 жители!

Веродостоен државен документ на Република Бугарија од пописот во 1976 година
и шокантни информации:

Од вкупниот број на жители кој бил 8 729 720 дури
3 201 720 (три милиони двесте и една илјада и седумстотини и дваесет) се изјасниле како Македонци!!!

Тоа значи дека точно ‭
36,676‬% (скоро 37% од вкупниот број) од населението во Бугарија се изјасниле како Македонци.

***

XXI век: Кој знае колкав е бројот на Македонците во Бугарија денес. Македонското малцинство во соседна Бугарија НЕ Е ПРИЗНАЕНО.

Попис во Бугарија во 1976 година

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

17 − 7 =