17 август 1902: Роденденот на Методија Андонов – Ченто

Методија Андонов – Ченто

Методија Андонов-Ченто
Роден на овој ден, 17 август, 1902 г. во Прилеп, МАКЕДОНИЈА.

Денешниве македонски политичари да имаа барем една стотинка од неговата посветеност и истрајност за Македонија, нашата држава ќе беше пример за сите, и ни на крај памет немаше да им падне да и го менуваат името.

Вечна му слава!

(буквите се во италик фонт затоа што записот е автобиографски, лично од Ченто)


Автор: Гоце Панговски, https://www.facebook.com/goce.pangovski/posts/10217884045841460


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

50 + = 55