Омразата која Македонците ја добиваат – во Канада – поради тоа што постојат

Говор на омраза против Македонците во Канада

Текстот на твитот преведен на македонски:

Омразата која Македонците ја добиваат – во Канада – поради тоа што постојат.

Ниту една етничка група не треба да биде предмет на вакво нешто.

#CDNmedia, дали ќе го пријавите ова? Не, затоа што не сме висок-профил. Ако бевме, ќе беше пријавено како #HateCrime (криминал од омраза). Ние сите ги браниме од #омраза. Третирајте нѐ како еднакви. #Macedonia@CP24

8:45, 28 јуни 2020

Материјалите кои се гледаат биле испратени во коверт адресиран до седиштето на MHRMI во Торонто. Таму и пристигнале. Содржината е, како што гледате, полна со омраза.

Од она што нѝ кажаа од MHRMI, ова не е прв пат да добијат ваков тип на „поздрави“, а еднаш им оставиле и говорна порака.

Следат поголеми фотографии од содржината на писмото кое го добиле.


Извор: https://twitter.com/mhrmi/status/1277131025945186306


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

24 − 14 =