Македонката Олгица Трајковска денес поднесе Кривична пријава до ОЈО против Заев, Димитров и други

Ова е твитот на Олгица Трајковска која токму денес
поднесе Кривична пријава до ОЈО против Заев, Димитров и други

3 јули 2020, 11:33 ч.

„Почитувани,
Денеска поднесов Кривична пријава до ОЈО против Заев, Димитров и други, (КД од чл.160 од КЗМ) кои со ИЗМАМА влијаеја на СЛОБОДНАТА волја на гласачите – КАКО да гласаат на ПИ 2016. свесно лажејќи за Името, Идентитетот, Уставот, Реформи, Смилковско, Младенов, Плати..итн“

Јасно се гледа фотографијата од кривичната пријава со денешен датум.
Во коментарите кои следат по нејзиниот твит таа сеуште добива огромна поддршка од Македонците.

Издвојуваме уште неколку од нејзините коментари.

Одговор на еден од коментарите:

Но, денеска и по овој повод, нема да си контрираме, ама останува потребата да се убедиме со аргументи, со причина. Ниту круна ми се симнува, ниту туѓа ми треба…се` правам само заради доброто на Македонија, верувам и Ти!

„Имам доставено над 20-тина докази! Во слика и текстови.“

На честитките, на едно место таа одговара со:

„…да НИе! За Македонците и за Македонија! За нашата најмила РОДА, и за НАЈМИЛАТА! Господе, помогни ни!“

„Што ни останува друго нам, згмечени, понижени, сиромашни, напуштени и изневерени- освен да бараме чаре, кој како умее, со верба и надежи! Инаку немало да смислат збор- ПРАВДА!„

Твитот е на следниов линк: https://twitter.com/OTrajkovska/status/1278985096008273922.


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

65 − 56 =