Како со една фотографија се потврдува ништовноста на т.н. „договори“ со Грција и Бугарија

Твитот на Гоце Панговски кој кажува сѐ со една фотографија
Под сликите на Гоце Делчев и Јане Сандански, за време на граѓанската војна во Грција,
Македонските водачи за време на граѓанската војна во Грција
држат состанок со македонскиот народ во егејскиот дел на Македонија

(најверојатно некаде помеѓу 1946-1949).
Ова е принт-скрин од грчки документарец за т.н. “Граѓанска војна”.

Извор: https://twitter.com/Goce_Macedonian/status/1280930916236292096


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

42 − = 36