Изјава на Иван Катарџиев, македонски историчар, академик, член на МАНУ и долгогодишен член на СДСМ

Ова е изјавата на господинот Иван Катарџиев, македонски историчар, академик, член на МАНУ и долгогодишен член на СДСМ. Тој говори за тоа кои сме ние, Македонците:

„Тука не треба да има никакви дилеми дека ние сме наследници на античките Македонци на овие простори. Не е важно тоа како се еволуирало, како е еволуирало во текот на историскиот развој, од почетокот на доаѓањето на Македонските Словени до денеска.“


Линк до видеото: https://www.youtube.com/watch?v=ZrmEv91vVd4&feature=youtu.be


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

22 + = 30