Златко Ковач на Фејсбук: И сваќаш дека е благослов што тие изроди ce одвоија од нас и ние од нив

Влегувам во две-три северџански групи и откако ќе ги испровоцирам да видам што реално мислат и како реагираат, секогаш сум фрапиран колку многу се разликуваат од нас Македонците.

Отпрвин ми делуваше чудно: Гледаш зборуваaт македонски но имаaт сосема подруга енергија, подруг говор, други вредности и приоритети, ce’ подруго. Како да се од друга планета.

Увидуваш дека се работи за луѓе кои претежно се карктеризираат со агресија, примитивизам и подлост. Се нешто матат, муваат за да ќарат набрзина, но спремни се да скокнат еден против друг ако тоа им одговара. Небаре ce хиени.

И сваќаш дека е благослов што тие изроди ce одвоија од нас и ние од нив.

Зошто ви го кажувам ова? Затоа што сакам да знаете дека cекој Македонец во мене има потпора за било што и во било кое време! Секој еден!

Неделнички поздрав до сите. Oптимист сум дека почнaваме да се сплотуваме за претстојните тешки битки што не очекуваат.

19 јули 2020


Извор: https://www.facebook.com/547158800/posts/10158252915598801/


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

+ 31 = 39