Грчкиот попис од 1920 со јасна разлика помеѓу Македонците и Бугарите

Ова е документ од грчкиот попис направен 1920 година. На него е видлива и означена разликата помеѓу Македонците и Бугарите. Линиите со црвена боја посочуваат Македонци, додека оние со зелена Бугари.
Извор: Државен архив на Грција

Μακεδονική значи Македонец, додека Βούλγαρικη значи Бугарин
Macédonienne е превод за Македонец, додека Bulgare е превод за Бугарин на француски
кој стои десно на документот
Документот во целост со означените места каде се споменати Македонци и Бугари


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

+ 69 = 79