Владимир Карапетров, 23.05.1982 – 20.08.2020

Владимир Карапетров
(23.05.1982 – 20.08.2020)

Многумина од нас се сеуште во шок…

На 20 август годинава, попладнето, нѐ напушти еден голем Македонец, неуморен борец за Македонија, нескротлив македонски дух кој никогаш не се предаде. Некои од нас го познаваа лично, други од неговиот ангажман, а Македонија го знаеше и ќе го памети по неговата борба.

Го изразуваме нашето длабоко сочувство до неговото семејство. Карапетров беше татко на четири малолетни дечиња кој се бореше и со сето она што го носи животот за да може да се обезбеди егзистенција за неговото семејство.

Повелете генералиите како сѐ може да донирате за да помогнете во оваа состојба. Постојат неколку начини.

Денарската сметка на сопругата на Владимир, Марија Карапетровска
Уплатница ПП30

Вака би изгледала пополнета ПП30 уплатница во која треба, освен вашите генералии како НАЛОГОДАВАЧ (вашето име, името на вашата банка, бројот на вашата сметка) во полето
Цел на дознака да напишете: Уплати за донации.
Исто така, соодветно треба да се пополнат и полињата од десната страна за ПРИМАЧОТ.

Потребните податоци за ПРИМАЧОТ кои треба да се запишат на уплатницата, во случајов сопругата на Владимир Карапетров, се следните:

Назив на примачот: МАРИЈА КАРАПЕТРОВСКА
Банка на примачот: SPARKASE BANKA MAKEDONIJA A.D. SKOPJE
Сметка на примачот: 250025000044948
Износ: МКД (износот кој го уплаќате во денари)
Повикување на број – налогопримач: 0
Шифра: 562
Начин: 2-КИБС

Овие податоци (горе) се потребни ако уплатите донации од Македонија.


Во случај да вршите УПЛАТА ОД СТРАНСТВО, сѐ што вѝ е потребно за донацијата е следново:

Account name: MARIJA KARAPETROVSKA
Account number: MK07250252220046810
Bank SWIFT: INSBMK22
Bank Name: SPARKASSE BANK


Светол ти пат, голем Македонецу…


Од Редакцијата


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

15 − 10 =