Академиците наши насушни: Катица Ќулафкова на Twitter, 22 мај 2020

22 мај 2020 - твит на Катица Ќулафкова


Кога Бугарите се словенизирале, во 9 век, Македонските Словени имале развиен јазик кој е основа на општословенскиот. Ваша предност и ваш проблем е што пола бугарско население ви е по потекло македонско. Досадна ви е тезата, нецивилизирана и неточна. И заслужува блок.“

22 мај 2020

Академик Катица Ќулавкова, член на МАНУ, прилично контроверзна личност кога станува збор за македонското прашање. На моменти се чини дека е Македонка која по секоја цена си го брани своето, македонското, историјата, културата, јазикот, идентитетот, но нејзините објави не секогаш го велат истото.

Во овој нејзин твит датиран 20-ти мај 2020 година, таа @kkulavkova му се спротивставува на @inenkovkolev на социјалната мрежа Twitter очигледно сакајќи да ја истакне јасната дистинкција помеѓу Македонците и Бугарите.
Прилично културно ја плеска вистината во лице.

За жал, како и за многу други објави, трага од овој нејзин твит нема.
Нејзиниот профил на оваа социјална мрежа не постои.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

+ 7 = 17